AZ ÖNFELEDT HANGULAT ÉS AZ EMLÉKEZETES PILLANATOK MIXERE!

 

 

 

 

 

 

> HOME   |  > MAGUNKRÓL   |   > SZOLGÁLTATÁSAINK   |  >  REFERENCIÁK   |  >  AJÁNLATKÉRÉS   |  >  GALÉRIA   |  >  KAPCSOLAT   |  >  EXTRÁK-SPECIALITÁSOK

 
 

CATERING

COCKTAIL

CSOKISZÖKŐKÚT

GOURMET TEASZALON

NEMES PÁRLATOK

BORBARANGOLÓ

SAJTTÁR

SZIVARSZALON

RENT A CASINO

JÓSDA, GRAFOLÓGIA

HENNA TESTFESTÉS

PROGRAM-
SZERVEZÉS

HOSTESS SZOLGÁLAT

ESZKÖZKÖLCSÖNZÉS


rendezvény, rendezvényprogram, tea
rendezvény, rendezvényprogram, tea
rendezvény, rendezvényprogram, tea
rendezvény, rendezvényprogram, tea
rendezvény, rendezvényprogram, tea

 

Teaszalon fotógaléria itt >>

 

 

Rendezvényprogram: Gourmet tea-, és kávészalon

 

A tea a kelet illata, a császárok meséje, a megbékélve haladó idő ritmusa. Egy olyan legenda, amely illatával áraszt el.

 

Egy feledésbe merült ceremónia reneszánsza, egy igazi gasztronómiai unikum!

Kiállítások, vásárok, rendezvények leglátogatottabb pavilonja!

A tea a magunkra szánt pillanat öröme melyet az Ön vendégei is megérdemelnek

 

Szemet és fantáziát gyönyörködtető mobil teázónknál különlegesebbnél különlegesebb frissítő kínai, japán, orosz, indiai és ceyloni teakeverékeket ízlelhetnek meg kedves vendégeink.

A kihelyezett teaházhoz külön kérésre korhű Thonett asztalokat és székeket tudunk biztosítani.

 

Az Ön kezében a döntés – Bűvöljük el vendégeinket!

 

Frissítő teadélután Jane Austine-i hangulatban az Ön rendezvényén

 

 

Mobil teaszalonunkkal a Jane Austine korabeli vidéki kastélyok csodálatos hangulatát, a meghitt és titokzatos beszélgetések, a pihentető teázás varázsát kívánjuk megidézni az Ön rendezvényén. Mivel a program főként hölgyek részére készül, így a az angol teák mellé szervírozott hagyományos kekszeket, sütiket, falatkákat a forró csokoládéba mártott édes gyümölcsök kavalkádja váltaná fel, mely még izgatóbbá teszi a titkos sarkokban elmesélt felejthetetlen élményeket. Igény szerint a hölgyek, és a kíváncsiskodó urak részére selymes puncsokat szervírozunk.

 

A kihelyezett teázíban a hódító Anglia 8 fajta minőségi teakülönlegességét kínáljuk fel a klasszikus teaszervírozási szokások figyelembe vételével. A teákat elegáns Viktória csészékben, méz, tej, kandírcukor, barna- és fehércukor kíséretében szervírozzuk.

 

 

Arabica mobil kávézó rendezvényen

 

KávéKÜLÖNLEGESSÉGEINK széles választékát kínáljuk Önöknek.

A kávé nemcsak kávét és tejet tartalmazhat, hanem feldobhatjuk az ízét whiskyvel, kókuszdióval vagy akár fagyival is. Ínycsiklandozó receptjeink széles tárházával állunk rendelkezésére az Ön által kiválasztott rendezvényhelyszínen.

A kávéivás egyik figyelemre méltó sajátossága, hogy közösségformáló erejét a vallási közösségekből kikerülve is megtartotta. Bár a kávét otthon is főzték és itták, a fogyasztás jellegzetes színtere előbb az utca, majd a kávéház lett. Az első ilyen kávéházak a kocsmák mintájára jöttek létre.

A „bor nélküli kocsma” kirobbanó sikere elsősorban abból fakadt, hogy fontos társadalmi szükségletet elégített ki. Lehetőséget adott az otthonához kötött, a politikai közélettől távol tartott városi embereknek ahhoz, hogy kiszabaduljanak zárt világukból, szórakozhassanak, és társaságra lelve egyfajta közéletet élhessenek – legális körülmények között. A kávé újdonsága természetesen – főleg eleinte – nagy vonzerőt gyakorolt, de hogy a lényeg az előbbiekben keresendő, azt szépen mutatja a következő török közmondás: „Az ember lelke nem kávéra, s nem is kávéházra vágyik; az ember barátra vágyik – a kávé csupán ürügy.” Szulejmán uralkodása alatt mintegy 50 kávézó kezdte meg működését. Amikor aztán a 17. század elején a dohány is megjelent az élvezeti cikkek piacán – s természetesen a kávézók szolgáltatásai között is – az intézmény népszerűsége soha nem látott magaslatokra emelkedett. Újabb s újabb kávézók létesültek a főváros legkülönbözőbb kerületeiben, különösen a kikötők vidékén, valamint az Ajaszofja és a Tophane nevű városrészekben.

 

Így a kávéházi szórakozás és időtöltés egyik kedvelt formája lett a vízipipa (nargilé) szívása.

A második generációhoz a nagy, reprezentatív kávézók tartoztak, a város csomópontjain, főútvonalai mentén vagy éppen kirándulóhelyeken emelkedtek. Ezekben igen gyakran park- vagy kertszerű környezet várta a látogatókat, fákkal, zölddel, virágokkal és szökőkutakkal. Ülőhely gyanánt a fal mellett díványok szolgáltak, és az utca felé is helyeztek el padokat, hogy a vendég kényelmesen bámulhassa az utca nyüzsgését.

 

• Keleti örömök, vízipipa ›

 

Teaszalon fotógaléria itt >>

 

Rendezvényprogram: tea- és kávészalon

 

 

rendezvény, rendezvényprogram, tea
rendezvény, rendezvényprogram, tea
rendezvény, rendezvényprogram, tea
rendezvény, rendezvényprogram, tea
rendezvény, rendezvényprogram, tea

 

 
 

Attraktív Produkció Cocktail Show & Party Service

 

2000 Szentendre, Vasvári Pál u. 43/c.

Telefon / fax: 06-26-302-288  |   Mobil: 06-20-989-43-08

E-mail: fiestakoktel@axelero.hu